BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 20, 2009

2 Madah Terakhir.

Exam dah semakin hampir ke penghujung.. Cuma tinggal 2 madah(subjek) jak lagi exam aku.. Dua2 madah last nih leh kira madah killer.. Bukan lah madah pembunuh..jangan salah faham hahah tapi leh buat mati juga lah dengan madah nih.. Bukan mati mengejut tapi mati akal mau menjawab soalan. Tahap susah tuh aku sukar mau gambarkan di sini.. Tapi kalau mau tau tahap susah or senang tuh apakata korang try follow exam tuk 2 paper nih... hakhakhak...

Esok subjek adab balaghah n 25 nih dakwah islamiah.. So abis 25 nih aku leh merdeka tuk seketika.. Dan saat yang di tunggu2 lah apa lagi kalau bukan cuti sem.. Banyak dah agenda yang di rancang.. Dengan program2 yang menanti sedia tuk di laksanakan.. Tapi aku bukan mau cerita pasal program hari nih.. aku mau cerita pasal exam tuk 2 paper aku yg last nih..

Adab balaghah? huhuhu subjek nih aku nda tau mau cakaplah.. Rata2 student malaysia yang amik syariah repeat paper nih.. Dak lah semua tapi kebanyakan.. Tuh sebab aku cakap madah nih madah killer.. Adab balaghah subjek dalam Kuliah bahasa arab sebenarnya.. Tapi budak2 syariah pun kena amik juga subjek nih kire subjek teras lah kena amik oleh kuliah lain.. So budak kuliah bahasa arab pula amik subjek kami Usul Fiqh.. ha amik lah perbandingan mazhab.. huhu

Aku punya persediaan tuk madah nih? adoiyai nih yang aku lemah nih.. study tuh memanglah study tapi banyak sangat beb nak kena ingat.. Aku takut otak aku celaru jew time nak jawab soalan tuh.. Risau memang tahap gaban lah juga.. bukan tahap gaban jer power rangers n seangkatan dengannya pun masuk tau.. Aku harap2 leh ingat semua yang aku baca.. Janganlah otak aku blank or blur masa menjawab nanti.. mampuih beb..

Tang balaghah tuh insyaallah peluru tuk aku beperang sudah di sediakan oleh geng ninja turtle.. Tapi tang adab nih adoiyai.. qasidah aku tak hafal lagi.. so aku kena habiskan hari nih gak hafal semua.. Ada 2 qasidah kena bagi tapi.... dak tau yang mana satu akan keluar. So hafal lah dua2 qasidah.. mak oi jadi mesin otak aku hari nih...

Untuk madah dakwah aku ada 3 hari gap pas madah adab balaghah nih..So ada lagi masa tuk aku study madah tuh.. Chayo2...

3 comments:

MISS FASHAZZ said...

good luck niena...

nienakariena said...

thanks fasha..

Cipang said...

klu susah berusaha, apa nak takut,,,